Δελτίο Τύπου

ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ

Δελτίο Τύπου

Νέα πρωτιά για τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών:

Απόκτηση ειδικότητας από ιατρό του Πανεπιστήμιου του Μπάρι σε κλινική του Ομίλου

 

Αθήνα, 21 Ιουλίου 2014: Άλλη μία πρωτιά για τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών ανακοινώθηκε στο πλαίσιο νέας συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο του Μπάρι στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, το τριτοβάθμιο ίδρυμα εμπιστεύτηκε σε κλινική του Ομίλου μέρος της ειδικότητας χειρουργού.

Τη συνεργασία «εγκαινίασε» η ιατρός Marialessia Milella, ειδικευόμενη του 6ου έτους της χειρουργικής ειδικότητος της Γενικής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο  του Μπάρι, η οποία υπό την καθοδήγηση του γενικού χειρουργού Δρ. Γεώργιου Α. Σπηλιόπουλου, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής και της Μονάδας Χειρουργικής της Παχυσαρκίας στο Ιατρικό Περιστερίου, συμπλήρωσε τη δίμηνη περίοδο εκπαίδευσής της στη νοσηλευτική μονάδα του Ομίλου.

Η διαδικασία της ειδικότητας της Marialessia Milella ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο και ο υπεύθυνος καθηγητής της, Prof. Nicola Palasciano, καθώς και ο υπεύθυνος επιτροπής ειδικότητος Prof. Vincenzo Memeo, μετά από αξιολόγηση του επιστημονικού έργου του Δρ Γ. Σπηλιόπουλου, ενέκριναν αυτή τη περίοδο εκπαίδευσης, η οποία προσμετράται στον κύκλο εκπαίδευσης για τη Γενική Χειρουργική στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι.

Με τον τρόπο αυτό, εγκαινιάζεται μια περίοδος επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και του Πανεπιστημίου του Μπάρι, η οποία πληροί όλες τις προϋποθέσεις επιστημονικής αξιοπιστίας και διάρκειας σε βάθος χρόνου.

«Είναι η πρώτη φορά που μία πανεπιστημιακή Ιατρική Σχολή δυτικοευρωπαϊκής χώρας εγκρίνει την εκπαίδευση στη Γενική Χειρουργική σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Ελλάδος, το οποίο ανήκει στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό καταδεικνύει την αρτιότητα των υποδομών στα νοσηλευτικά ιδρύματα του Ομίλου, τη ροή ενδιαφερόντων περιστατικών και βεβαίως την εξαιρετικά υψηλή ποιότητα της χειρουργικής πρακτικής που ασκούμε» δήλωσε με αφορμή αυτή τη συνεργασία ο Δρ. Γ. Σπηλιόπουλος.

 

 

Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες:

Νάνσυ Χριστοπούλου, Διεύθυνση Επιχειρησιακής Ανάπτυξης Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Τηλ.:210 6862521, E-mail: n.christopoulou@iatriko.gr